Workshop vachtvilten

Een workshop vachtvilten is een belevenis op zich! U werkt met pure materialen: de ruwe geschoren wol, de zomerjas van het schaap. Samen met mij, of met de andere deelnemer(s) maakt u in 1 dag een ‘vegetarische’ schapenvacht van vilt.

Het schapenvachtje wat wij maken heeft geen vel of huid aan de achterzijde, maar een zachte wol-laag van vilt. Het geschoren schaap loopt gewoon nog ergens lekker te grazen.

Hoe gaan we te werk?

We leggen gekaarde wol uit op de scheerlaag en vervilten deze met water en olijfzeep.  De mooie lokken van het schaap blijven in takt.  Wist u dat onze Nederlandse heideschapen die in de natuurgebieden grazen zeer geschikt zijn om te vilten?

Dat een stof als ‘vilt’ gemaakt kan worden uit wol, water en zeep is op zich al een wonderlijk fenomeen, en ik neem u graag mee op reis.  U Leert de  fijne kneepjes van de vilttechniek direct toepassen op uw schapenvacht. Soms gaat het gepaard met wat fysieke kracht, en wat spetters sop, maar we werken samen, meestal in duo’s, en helpen elkaar waar nodig.

Een heerlijke workshop voor degene die graag met de handen werkt! Bovendien is het vachtvilten door iedereen te leren, het resultaat is altijd mooi en verrassend.

Aan het einde van de dag neemt u uw eigengemaakte schapenvacht mee naar huis. Een duurzaam diervriendelijk product wat altijd mooi blijft als u het af en toe eens buiten uitschudt, het benodigd verder weinig onderhoud. Wol is zelfreinigend.

Inschrijven

De workshops zijn voor maximaal vier personen. U kunt zich inschrijven door hieronder op het product te klikken of naar de webshop te gaan.

De eerstvolgende workshops vinden plaats op 20 november, 11 december en 5 maart. Na ontvangst van de betaling neem ik contact met u op.

Een privéworkshop voor twee personen kan ook. In dat geval spreken we samen een datum af. Eventueel kunt u bij het afrekenen onder ‘bestelnotities’ vast een of meerdere data voorstellen.

Heeft u vragen of overlegt u liever eerst met mij? Dat kan ook! Vul het contactformulier in of bel mij op 0646305695.