Masterclass ‘Boven de Bank’ | 100 x 200 cm

Schilderen met wol resulteert in een uniek en persoonlijk wandkleed of viltschilderij dat past in uw interieur. U maakt in slechts een dag een uniek en persoonlijk werkstuk van mooie natuurlijke materialen! En wist u dat wol en vilt een dempend effect hebben op hol klinkende ruimtes?

Werkwijze:

  1. Afstemming kleur – formaat – compositie – beeldmateriaal
  2. Materialen inventarisatie – bestelling wol-staaltjes leverancier
  3. Datum in overleg, uitvoering praktijk
  4. Nabewerking opspan-service

Wat kan ik verwachten?
We gaan aan het werk op het atelier, gelegen aan de Amsteldijk, in Nes a/d Amstel. Deze ruimte beschikt over een aantal grote tafels om aan te werken. We gaan hier aan als het ware ‘schilderen’ met de wol. Stap voor stap leg ik het proces uit, en gaan we gezamenlijk aan het werk. Je mag een hulpje meenemen, want vele handen maken licht werk. Voor het rollen (vollen- laten krimpen) van het werkstuk gebruiken we een viltmachine.

Allereerst maken we een selectie van geschikte materialen en bespreken we mogelijkheden voor compositie.  Laag voor laag bouwen we het werkstuk op. Ik laat je zien waarom gelaagdheid zo belangrijk is. De laatste laag is het belangrijkste want die springt het meest in het oog. Het eindresultaat is een stoer of (abstract) landschappelijk viltschilderij dat pas in uw interieur, of werkruimte. 

Tips om werkstuk op te spannen volgen na de workshop. Ik kan u ook de service bieden deze vakkundig op te laten spannen door mijn vakman, de ‘Span-man’ !

Afstemming & materialen
Voor het vilten hebben we een ondergrond nodig, het ‘schilderdoek’ zeg maar. Je krijgt bij aanmelding van mij direct een link naar de website waar je zelf dit materiaal kunt bestellen. Hierop gaan we lagen bouwen. Je kunt kiezen voor vlak werk, of een compositie met texturen (ruwe wol) met lokken die her en der uitsteken.  Veel materialen die we gebruiken zijn puur, veelal afkomstig van diverse zeldzame Europese schapenrassen. Deze heb ik zelf uitgeselecteerd en voorgewassen. Werken met kleur is ook mogelijk. We stemmen af op wat past in de ruimte waar het kunstwerk komt te hangen. Een klein beetje vooronderzoek van de deelnemer is wel prettig: ”Wat wil ik toevoegen aan mijn (werk-) ruimte? Wat voor sfeer?”. Misschien heb je voorbeelden ? Ook zijde is prachtig om erin te verwerken, want het geeft een luxe glossy glans aan het werkstuk. De kleuren van uw voorkeur, of zijde, kunt u eenvoudig bestellen via diezelfde link. Reken op 50,- a 70,- eigen materiaal kosten.

Voor wie?
De workshop is zeer geschikt voor mensen die al enige beeldende ervaring hebben: schilderen, fotografie, keramiek e.d. Ook als u affiniteit heeft met natuurlijke (eerlijke) materialen en het leuk vindt om fysiek met de handen te werken bent u van harte welkom, al dan niet met uw partner, collega of vriendin!

Data & kosten

Data voor privé-workshops in overleg. Maximaal 2 deelnemers. Een ‘hulpje’ mag u kosteloos meenemen!
Prijs: 450,- per dag gebaseerd op 1.00 x 2.00 m, inclusief gereedschap en gebruik van de viltmachine.

Inschrijven

U kunt u inschrijven door hieronder op het product te klikken of in de webshop een masterclass aan te schaffen. Na ontvangst van de betaling neem ik contact met u op om een datum te plannen.

Wilt u liever eerst met mij overleggen? Of heeft u vragen? Vult u dan het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op. Of bekijk mijn werk en dat van mijn cursisten, op Pinterest en op Instagram.