Masterclass ‘Boven de Bank’ | 100 x 200 cm 

Schilderen met wol resulteert in een uniek en persoonlijk wandkleed of viltschilderij dat past in uw interieur. U maakt in slechts een dag een custom-made werkstuk van de mooiste natuurlijke materialen! En wist u dat wol en vilt een dempend effect hebben op hol klinkende ruimtes?

Werkwijze:

  1. Afstemming kleur – formaat – compositie – beeldmateriaal
  2. Materialen inventarisatie – bestelling wol-staaltjes leverancier
  3. Datum in overleg, uitvoering praktijk
  4. Nabewerking opspan-service

Wat kan ik verwachten?
We gaan als het ware ‘schilderen’ met de wol, en met andere vezels. Het is niet moeilijk. Stap voor stap leg ik het proces uit, en gaan we gezamenlijk aan het werk. We zoeken de materialen bij elkaar en maken een compositie, die uiteindelijk een harmonieuze eenheid zal vormen. Vilten is een ambachtelijk proces met veel warm water en olijfzeep. Het is soms best hard werken, maar gelukkig hebben we hier een Viltmachine die veel werk overneemt. Laag voor laag bouwen we het werkstuk op. Ik laat je zien waarom gelaagdheid zo belangrijk is. De laatste laag is het belangrijkste want die springt het meest in het oog. Het eindresultaat is een stoer of (abstract) landschappelijk viltschilderij dat pas in uw interieur, of werkruimte; dat is ons doel! Tips om werkstuk op te spannen volgen na de workshop. Ik kan u ook de service bieden deze vakkundig op te laten spannen door mijn vakman.

Materialen:
Alle materialen die we gebruiken zijn puur, veelal afkomstig van diverse zeldzame Europese schapenrassen. Natuurtinten, maar werken met kleur is ook mogelijk. We stemmen af op wat u wilt, en wat past in de ruimte waar het kunstwerk komt te hangen. Ook zijde is prachtig om erin te verwerken, want het geeft een luxe glossy glans aan het werkstuk. Zijde is echter niet altijd diervriendelijk verkregen, maar er zijn inmiddels alternatieven. De kleuren van uw voorkeur kunt u eenvoudig bestellen via een link die ik u toestuur.

Voor wie?
De workshop is zeer geschikt voor mensen die al enige beeldende ervaring hebben: schilderen, fotografie, keramiek e.d. Ook als u affiniteit heeft met natuurlijke (eerlijke) materialen en het leuk vindt om fysiek met de handen te werken bent u van harte welkom, al dan niet met uw partner, collega of vriendin!

Data & kosten

Data voor privé-workshops in overleg. Maximaal 2 deelnemers. Een ‘hulpje’ mag u kosteloos meenemen !
Prijs: 375,- per dag gebaseerd op 1.00 x 2.00 m, inclusief alle gereedschappen en gebruik van de viltmachine.

Ik bied ook een workshop voor 4 personen aan, waarbij je een paneel van 1.00 x 1.00 m maakt. Zie de producten onder aan deze pagina.

Inschrijven

U kunt u inschrijven door hieronder op het product te klikken of in de webshop een masterclass aan te schaffen. Na ontvangst van de betaling neem ik contact met u op om een datum te plannen.

Wilt u liever eerst met mij overleggen? Of heeft u vragen? Vult u dan het contactformulier in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op. Of bekijk mijn werk en dat van mijn cursisten, op Pinterest en op Instagram.