Workshop ecoprint

Maak kennis met de magie van plant of bloem! We gaan onderzoek doen en mooie blad/bloem-afdrukken maken op papier. De workshop ecoprint is een heerlijke workshop voor als u de tijd wilt vertragen, en de natuur naar binnen wilt halen.

Wist u dat bijna alle planten natuurlijke verfstoffen bevatten? De een wat meer dan de ander, door de stof ‘tanine’ die veel voorkomt in de natuur. We gebruiken botanisch materiaal uit onze directe omgeving, zoals tuin en park. Het gebruik van verschillende natuurlijke beitsen is ook van invloed op de uiteindelijke print. We werken bijvoorbeeld met ‘roest’ als beitsmiddel voor de bladeren.

Met de bijzondere techniek van het ‘natuurprinten’ kun je verrassende details, kleuren, en vormen van blad en bloem ontdekken. Elke ecoprint is uniek en toont het eigen karakter van de plant in al zijn details. De afdrukken kun je inlijsten, beschrijven, of gebruiken als postkaart. In deze workshop maak je bundeltjes tussen tegels die we met touw vastzetten, en stomen of koken onze pakketjes in een grote pan.

De workshops vinden plaats op een mooie locatie, Buurtboerderij ‘Ons Genoegen’ aan de Spaarndammerdijk in Amsterdam.

U kunt u opgeven voor een workshop door hieronder het product aan te klikken en af te rekenen via de webshop.

Kunt u niet op de genoemde datum en wilt u graag een andere afspraak maken? Ik geef ook les in mijn atelierwoning, vanaf 2 deelnemers. Neem gerust contact met mij op, dan plannen we samen een workshop ecoprint in op een andere datum.